Woordje van de ouderraad

Beste ouder, beste sympathisant van onze kleine, fijne school. 

Graag nemen we even van je tijd om de ouderraad van deze school voor te stellen.  

Wie zijn we, wat doen we, wat kan jij doen? 

Wie 
Onze werking draait volledig op een groep vrijwillige, gemotiveerde ouders die een feitelijke vereniging vormen. Elk lid heeft één of meer kinderen op het Sint-Catharinacollege van Galmaarden, verspreid over alle graden, waardoor we (persoonlijk) zijn betrokken bij alle klassen, bij alle leerkrachten. 

TIP: Je kan ons op alle activiteiten/ festiviteiten herkennen aan onze grijze ouderraad T-shirt. 😊 

Wat 

Wij komen op geregelde tijdstippen samen en gaan in gesprek over allerlei onderwerpen. We beslissen samen welke aankopen we dat schooljaar willen doen. We bepalen de acties die we zullen organiseren.

Ieder jaar staat er een koekjesverkoop, fluofuif, kerstmarkt, eetfestijn en schoolfeest op het programma. We denken na over de extra’s die we kunnen realiseren ten voordele van onze kinderen. We treden op als aanspreekpunt voor ouders die bepaalde problemen ondervinden of vragen hebben. We gaan in gesprek met het leerkrachtenteam en de directie rond allerlei vragen, bemerkingen, ideeën.  

Opbrengsten 

Dankzij de vele activiteiten zamelen we heel wat geld in. Dat beheren we zelf.

Onze penningmeester houdt de opbrengsten en uitgaven zeer nauwkeurig bij zodat ons budget zeer transparant is voor alle leden en de school. 

Doel 

We verdelen de opbrengsten op verschillende manieren.

Elke leerkracht krijgt een extra klasbudget per leerling per schooljaar. Daarmee kopen ze extra’s voor de klaswerking dat rechtstreeks naar de kinderen gaat.

Daarnaast voorzien we ook vaste budgetten voor grotere aankopen, zowel op klasniveau als voor de hele school. Zo hebben we in het verleden al kunnen investeren in het speeltuig, het speelplaatsmateriaal, de fietsjes, het parcours in de natuurspeelplaats, maar ook een aantal hoofdtelefoons voor in de klas, leesboeken, zand voor de zandbak,…

Afhankelijk van de kostprijs worden materialen meteen aangekocht, of stellen we er een spaarplan voor op. 

TIP: De meeste van onze aankopen (groot tot klein) worden voorgesteld op onze sociale media. Ons team is een manusje-van-alles. Wij hebben een aantal teamleden die zich toeleggen op de PR van de ouderraad en op het beheren van de sociale media. Geef jij hen een schouderklopje door deze pagina’s te volgen? 😊 

En dan last but nog least. De allerbelangrijkste vraag die jou waarschijnlijk bezighoudt! 

Wat kan jij doen om ons te helpen? 

  • Volg ons team op sociale media:  
    • Op Facebook kan je ons vinden als ‘ouderraad Sint Catharinacollege Galmaarden’.  
    • Op Instagram zijn we te vinden als ‘Ouderraad_sccg’. 
  • Like, deel en becommentarieer onze posts op sociale media. Hoe meer tamtam er gemaakt   wordt, hoe blijer je ons maakt. 😊 
  • Vaak bieden we op onze activiteiten iets te eten en te drinken aan. Koop onze lekkernijen, smikkel ze op. Jullie content, wij content en vooral… de kinderen content. 😉  
  • Organiseren we een verkoop? Vraag rond, koop aan… Wij zijn al blij als iedereen iets aankoopt. Want wie het kleine niet eert… 
  • Ben je een fervente online shopper? Ga voor jouw aankoop langs www.trooper.be/collegegalmaarden en wij krijgen een klein percentje op jouw aankoop. Er zijn reeds honderden webshops aangesloten bij Trooper. Een kleine moeite voor jou, een groot verschil voor ons en de kinderen. 
  • Deze lijst is uiteraard niet limitatief. Denk gerust na hoe jij ons kan helpen. Wij staan open voor feedback en hulp! 

Gezocht! 

Vele activiteiten brengen heel wat werk met zich mee. Ook al is ons team een manusje-van-alles… dan nog schieten we soms handen te kort. 

Ben jij een krak in iets (grafische vormgeving, groene vingers, schilderwerken, schrijnwerken,…) en kan je je af en toe vrijmaken? Laat het ons dan weten. Soms willen we zaken realiseren maar ontbreekt het ons aan know-how. 

Ben jij iemand die gewoon op activiteiten de handen uit de mouwen wilt steken? En op die manier een steentje wenst bij te dragen? Vele handen maken lichter werk dus je bent van harte WELKOM. Reageer dan zeker op de oproep ‘Helpende Handen’.  

Ben je zelf druk bezet? Maar heb je bijvoorbeeld een wachtzaal of een winkel waar we reclame mogen maken voor onze activiteiten? Heb je een goed idee dat je wil kenbaar maken aan de ouderraad?… 

Kortom denk gerust ‘out-of-the-box’. Gekke ideetjes zijn vaak de leukste. 😉 

Laat ons iets weten via ouderraad.galmaarden@sccg.be en vermeld erbij in welke zaken je goed bent en hoe we jou kunnen bereiken. Dan proberen we zeker gebruik te maken van jouw know-how. 

Nog vragen? 

Zit je bij het lezen van al deze informatie nog steeds op jouw honger?

Blijf je zitten met een prangende, concrete vraag?  

Mail ons op ouderraad.galmaarden@sccg.be, contacteer ons via sociale media of spreek ons aan als je ons ziet.  

Tot snel!!! 

Enthousiaste groetjes 

Ouderraad Galmaarden