Home » Ouderraad

Archief

mei 2020
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ouderraad

 

Activiteiten ouderraad

(hier komen de activiteiten die de ouderraad organiseert voor 2019 – 2020)

De ouderraad

Beste (groot)ouders, familieleden en andere personen die aan de zijde van de kinderen staan.

Een lange aanspreektitel om niemand te vergeten. De ouderraad is er in de eerste plaats om te luisteren naar jullie. Zijn er bedenkingen over het reilen en zeilen van de school of wil je graag specifieke zaken gerealiseerd zien? Samen zoeken we naar oplossingen en adviseren we de directie en het leerkrachtenteam. Naast het denkwerk is er ook het doe-werk.

Een overzicht van afgelopen jaar geeft je een idee van wat we zoal doen:

  • Activiteiten ondersteunen in het teken van ‘verbinden’ zoals het grootouderfeest of het schoolfeest.
  • Bijdragen aan feestmomenten zoals; Sint en Pasen, carnaval, recepties (infoavond, ‘kleuterdiploma’, 1ste   communie en Plechtige communie), geschenkjes voor de communies en opendeurdag van de school.
  • Geld inzamelen voor andere noden: beamer, whiteboard, boeken, leeshoek, boekentassenrek, tuintafels, dekzeil zandbak, nieuwe glijbaan en touwladder en een nieuwe plintovertrek voor de turnles.
  • Een extraatje voor de klas. Naast de werkmiddelen die leerkrachten van de school krijgen, kunnen leerkrachten eens iets extra doen voor hun klas.
  • En het transport voor de openluchtklassen.

Elk jaar worden een viertal geldinzamelacties georganiseerd om al deze kleine en grote wensen te kunnen realiseren. Afgelopen jaren waren dit:

  • Filmavond
  • Confituurverkoop
  • Winterbarbecue
  • (Schoolfeest – kleine opbrengst want dit is vooral een feest voor de leerlingen)

 

Het schooljaar 2017-2018 wordt een speciaal jaar omdat we alles willen inzetten op het aanleggen van een grote natuurspeelplaats op de weide achter de school. Een groot project dat dolle pret belooft voor de kinderen.

Tenslotte wil de OR graag nieuwe leden verwelkomen. Wil je meedenken en/of meedoen? Of wil je geen lid worden van de OR maar wil je eerder soms een Helpende Hand zijn? Laat het ons weten: oudercomitescgalmaarden@gmail.com

Dank aan alle OR-leden en Helpende Handen voor hun inzet en toewijding gedurende het hele schooljaar.

 

Samenstelling OR:

Cathy Szafranski

Charlotte Poelman

Gert De Braekeleer

Hanna Vanneste

Julie Cobbaert

Liesbet Robin