Krakelingen ‘Vice Versa’

Helaas is het nu voor het derde jaar op rij dat de Krakelingenstoet, Krakelingenworp en Tonnekensbrand geannuleerd worden omwille van Covid-19.Er is echter een alternatief voorzien!Op zondag 27 februari organiseert het Krakelingen comité ‘Krakelingen Vice Versa’ een wandeling in het Abdijpark waarbij toeschouwers van scène naar scène kunnen wandelen. Daarenboven is er op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 februari, telkens van 18 tot 22 uur een interactieve klank- en lichtshow in het teken van het dubbelfeest. Het gaat hier om een videoprojectie op het Koetshuis waar alle elementen van Krakelingen aan bod komen.Het interactieve deel van de show bestaat uit het projecteren van zelfgemaakte tekeningen op het Koetshuis.Hoe leuk zou het niet zijn dat jouw kind zijn of haar eigen kunstwerk kan bewonderen op een groot gebouw als het Koetshuis?Hoe werkt het?Je kan via de website https://citypix.be/doe-mee-maak-een-tekening/ de tekening downloaden of kinderen kunnen deze ook ophalen in het toeristisch Infokantoor op de Markt.Nadat deze ingekleurd of versierd is met bv. foto’s kan deze opnieuw binnengebracht in het toeristisch infokantoor.Wij zullen de tekeningen uploaden op de website https://citypix.be/geraardsbergen2022/.Kinderen en hun ouders kunnen dan één van de drie dagen langs gaan naar het Abdijpark en via hun smartphone de tekening van hun kind zoeken op de hierboven vermelde website.Als ze op de tekening klikken, komt er een QR-code tevoorschijn. Deze kan gescand worden aan de kiosk voor het Koetshuis en de tekening verschijnt via lichtprojectie op het Koetshuis.Alvast bedankt voor jullie medewerking en we hopen heel veel van jullie kinderen te mogen begroeten tijdens onze licht- en klankshow!