Archief

Prettig verlof!

Inschrijvingen!

Leger op bezoek…

De Galmaardse vereniging White Star Division gaf de derde graad een rondrit langs plaatsen waar in onze streek tijdens WO II iets gebeurde. Zo kwamen we weer heel wat te weten over onze lokale geschiedenis.

Schoolreis 2de graad…

Omdat beelden soms meer zeggen dan woorden… hier onze foto’s van een fantastisch dagje in The Outsider te Oudenaarde.

Vrij podium…een uitzwaai voor allen

Op donderdagnamiddag 28 juni zwaaiden we elkaar alvast uit met een vrij podium waar de nodige dans, woord, turnacties en muziek werden gebracht door de leerlingen. We genoten samen van deze laatste momenten van dit schooljaar.

Onderdompeling in muziek…

Op vrijdag 22 juni genoten onze leerlingen van de lagere school van een onderdompeling in tal van instrumenten. Voor sommigen al geen eerste kennismaking meer, maar het bleef genieten!

Naast de instrumenten kregen de kinderen de kans om een lesje ‘woord’ mee te maken. Voor sommigen een uitdaging, voor anderen een thuiskomen.

We sloten de voormiddag af met een kleine versnapering. Het was een mooie afsluiter voor onze voorlaatste schoolweek!

 

Samen naar Viesvuilland…

De eerste graad (en kleuters) kregen bezoek van de Prins van Viesvuilland, een land hier ver vandaan waar mensen hun afval zomaar op de grond gooien. Dit zorgt uiteraard voor problemen. De Prins kwam dan ook de hulp inroepen van onze slimme kinderen. De kids maakten kennis met Viesvuilland en dachten samen na & werkten actief mee aan het opnieuw proper maken van Viesvuilland.

Het was een leuke, actieve spelvorm waarin de kids het sorteren en milieubewust denken weer even opfristen.

3de kleuter en 3de graad werken samen…

De derde kleuterklas mocht ter voorbereiding en kennismaking voor het 1ste leerjaar, samen met het vijfde en zesde leerjaar, op de computer werken.

Ze leerden de basiselementen zoals: aan- en uitzetten van de computer, het respect voor het materiaal en als afsluiter mochten ze op het internet op computermeester een spelletje spelen.

Dit alles onder begeleiding van onze ICT – juf en hun partners-in-crime: de derde graad.

Schoolreis met de 1ste graad

Op donderdag 7 juni genoten we met onze 1ste graadsklas van een super uitstap naar Bellewaerde. We genoten van de wonderlijke dieren, snelle en ook verkoelende attracties, op deze mooie en warme dag.

Schoolrestaurant

Beste ouder(s)

De laatste schoolweek zijn er geen warme maaltijden en broodjes meer te verkrijgen.

Gelieve hiermee rekening te houden.

Directie en team Galmaarden.

Sportdag 2de graad

Op maandag 28 mei lieten we ons niet doen door de warmte en maakten er een fijne dag van vol toffe activiteiten.