Archief

Laatste schooldagen…

In onze laatste dagen naar het aftellen van het einde van alweer een prachtig schooljaar, konden we extra genieten van onze natuurspeelplaats. Deze tuin bracht schaduw in de warme dagen, bracht extra speel- en ravotgenot, een gezellig plaats tot gewoon samenkomen en vooral DE plaats om onze ijsjes op te eten. Deze laatste werden ons aangeboden door onze ouderraad.

De waterspelletjes op de extra warme momenten brachten een zalige verkoeling! Het zijn zo’n momenten dat onze kleine, maar fijne school maken tot wat het is: 1 grote familie.

Op onze laatste dag hielden we – zoals de traditie nu eenmaal is – een vrij podium voor wie zijn talenten alleen en/of in groep wou voorbrengen.

Om 11u55 namen we afscheid van alle kinderen, met een lach en een traan, maar vooral met een warm hart.

Geniet allemaal van jullie vakantie en tot in september!!!

20190628_105138-Small

Afbeelding 1 van 15

Kleuterproclamatie

Onze derde kleuterklas is afgestudeerd aan de kleutertijd! 🎓 Proficiat!!

65096289_1029692917234531_7469579973267816448_n-Small

Afbeelding 1 van 6

Academiedag Baljuwhuis

Samen met de 3de kleuterklas ging onze 1ste graad op pad naar het Baljuwhuis te Galmaarden.

Hier werden ze ondergedompeld in de wereld van dans, muziek en woord. Allemaal om hun fantasie aan te spreken en hen hopelijk te motiveren tot inschrijven 😉

Het was een leuke ervaring, waar klein en groot van genoot.

20190621_104430-Small

Afbeelding 1 van 13

Ook onze poetsvrouw wordt vandaag in de bloemetjes gezet!

Allen welkom op ons schoolfeest!

Wanneer? zaterdag 22 juni 2019, vanaf 13u
Waar? Onze school (Bergstraat 40, Galmaarden)

Naar de kinderboerderij…

De 1ste en 2de graad trokken er samen een dagje op uit, naar de kinderboerderij van Hemelveerdegem.

Dit idyllische plekje zorgde voor heel wat ontspanning voor de grote toetsen periode. De kids konden er alle diertjes bezoeken en zelfs vasthouden, heerlijk ravotten in de ‘rust’ van de natuur, een huifkartocht maken, genieten van hun picknick, een ritje op de pony en een welverdiend ijsje achteraf.

20190603_090137-Small

Afbeelding 1 van 17

Belangrijke data einde schooljaar!

Beste ouder,

Stilletjes aan schuift het schooljaar op naar de afsluiter van eind juni. Elk kind kijkt al reikhalzend uit naar een verdiende verlofperiode. Onze leerkrachten staan u graag te woord over de vooruitgang die elke pupil heeft geboekt. Daarover wordt u per brief nog persoonlijk aangeschreven. Wie een afspraak wenst met de directie kan dit via mail scholengroepb@sintcatharinacollege.be  melden.

Graag stip ik nog enkele belangrijke data aan die uw aandacht zeker verdienen:

zie brief in bijlage.

SCC MVG einde schooljaarDownload

Met vriendelijke groet,

Van Eesbeek Anja

Directie

Zaterdag 1 juni Moerbekeplein!

Project water

De voorbije week werkten we binnen ons jaarthema ‘klimaat’ rond het onderdeel water. De leerlingen van de 3de graad werkten allerlei proefjes uit en demonstreerden deze aan de andere klassen. Daarbij hielden we elke ochtend een bewegingsmomentje met het waterlied en kregen we het verhaal van Alida te horen. Komende week werken we hier nog verder aan.

Het doet kinderen stilstaan bij het gemak waarbij water ons leven ‘binnenstroomt’ en hoe veel zorg we moeten dragen van de natuur en drinkbaar water.

Alle kinderen (en hun ouders) worden dan ook – niet alleen deze weken – gestimuleerd om hervulbare waterflessen mee te brengen naar school, want niet alleen mei moet plasticvrij!

20190513_085843-Small

Afbeelding 1 van 33