Archief

Kerstmarkt 15 december

Dia1

Startvergadering natuurspeelplaats 30 november

foto_startvergadering_FB (Small)

Projectnamiddag ‘ik ben ik’

Op dinsdagnamiddag – 14 november – hielden we een projectnamiddag waarbij de gezondheid van lichaam en geest centraal stonden. De kids konden bewegen op verschillende manieren. Zo hielden we een ontspannende yogasessie, werd er sherborn gegeven, werden we trollen in de bib (= bewegingsexpressie) en konden we dansen.

Het werd een leuke namiddag!

Voorleessoftware

Nieuw programma voorleessoftware

Beste ouders,

Wij wensen u bij deze te informeren over het besluit van de Vlaamse Regering. Die keurde op 13/10/2017 een nieuw programma goed waarmee jaarlijks 650.000 euro extra wordt uitgetrokken voor leerlingen met leesbeperkingen. Dit betekent dat deze leerlingen in het basis en secundair onderwijs recht hebben om gratis voorleessoftware te gebruiken. De school of de ouders zullen de leerling kunnen registreren op de website www.leesvoor.vlaanderen.

Wie komt in aanmerking voor een abonnement voorleessoftware?

De doelgroep is ruimer dan leerlingen met dyslexie of een leerstoornis. Daarom spreken we over ‘voorleessoftware’ en niet over dyslexiesoftware.Alle leerlingen uit het gewoon en buitengewoon lager en secundair onderwijs, en die beantwoorden aan volgend profiel komen in aanmerking:

  •  leerlingen met een attest dyslexie = ernstige leesproblemen
  •  leerlingen met een attest dyspraxie = ernstige schrijfproblemen
  •  alle leerlingen binnen het nieuwe ondersteuningsmodel of buitengewoon onderwijs!
  •  leerlingen in het gewoon onderwijs met een gemotiveerd verslag
  •  leerlingen met een (inschrijvings)verslag type 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 of basisaanbod.
  •  leerlingen met een ADIBib-attest. Dit attest wordt opgemaakt door het CLB en is bedoeld voor jongeren die buiten de bovenstaande doelgroepen vallen maar die wel zinvol gebruik kunnen maken van ADIBoeken1 en voorleessoftware. Dit attest laat leerlingen toe de voorleessoftware en ADIBoeken te gebruiken zodat ze door de auditieve ondersteuning beter omgaan met schriftelijke instructies en teksten.

Praktisch

  • Vanaf 15 november 2017 kunt u inschrijven op het nieuwe systeem. Registratie gebeurt door een accounthouder: dit is onze zorgcoördinator;  Isabelle Martens, die namens een leerling de aanvraag voor de software doet.
  • De aanvrager maakt ook de keuze uit de beschikbare voorlees-softwarepakketten. Vzw Eureka controleert de geldigheid van de aanvraag.
  • De inschrijver krijgt een mail met de info om de web licentie op te starten voor het lopende schooljaar. Er zijn geen kosten.
  • Gebruikers kunnen het volledige jaar door een aanvraag indienen, er is dus geen deadline voor de registratie. Eens voor een leerling software is gekozen, kan er echter niet meer veranderd worden gedurende het schooljaar.

Welke softwarepakketten precies zullen kunnen aangevraagd worden ligt op dit moment nog niet vast, die procedure loopt nog.

Meer info 

Meer informatie vindt u op www.adibib.be en op www.leesvoor.vlaanderen. Hier kan u ook uw mailadres achterlaten zodat u verder persoonlijk op de hoogte gehouden wordt. Wij hopen dat u hiermee verder aan de slag kan, aarzel niet de betrokken ondersteuner te contacteren bij verdere vragen.

Project “ik ben ik” – ochtendstart

Ons nieuwe project ging van start met beweging natuurlijk: want ons lichaam heeft veel beweging nodig!

 

Meters en peters voor onze kleinsten…

Vandaag hebben de peuters en de kleuters van de eerste kleuterklas een meter/peter gekregen. Dat zijn kinderen van het 5e/6e leerjaar die zich ontfermen over ons aller- en kleinste op school… 🙂. Doorheen het schooljaar gaan we een aantal activiteiten doen samen met hun meter/peter. Vb; eens knutselen samen.

Activiteit ouderraad November

Ouderraad

Activiteiten 2017 – 2018

De ouderraad organiseert en ondersteunt ook dit schooljaar heel wat activiteiten. Benieuwd? Neem dan vlug een kijkje in de onderstaande kalender.

Kalender 2017-2018

Elmer de olifant…

Ons thema Elmer de kleurenolifant werd afgesloten met een leuke crea-dag! Omdat we dit jaar op school werken rond een afvalproject namen we als basis een plastieken fles van wasmiddel. Onder begeleiding van twee mama’s en twee juffen gingen we aan de slag met zijdepapier en behangerslijm! De kinderen hebben een leuke creatieve dag beleefd en het resultaat mag er ook meer dan zijn! Met een lichtje onder, kan Elmer zelfs gebruikt worden als nachtlampje! 🙂

Scholenveldloop donderdag 21/09/2017

Prachtig weer, goed gelopen, gewandeld, gespeeld en gesupporterd op de scholenveldoop in de Gavers.

Een mooie inzet van al onze kids, groot en klein, met als resultaat dat er enkelen toch in de ‘prijzen’ vielen.

Bravo!