Archief

Prettig verlof!!!

verlof2017

Inhuldiging My Machine: de planetenkijker

De droommachine van Senne Goovaerts (10) is eindelijk aangekomen in het Sint-Catharinacollege in Galmaarden. De kinderen van de derde graad ontwierpen hun droommachine voor de actie ‘My Machine’. Het ontwerp van Senne – een planetenkijker – kwam als beste uit de bus. Studenten van het zesde jaar industriële ICT van de Technische school (Tisj) uit Geraardsbergen zetten het ontwerp daarom om in een echte machine. De planetenkijker is een behendigheidsspel, waarbij de deelnemer met een ring rond planeten moet gaan zonder de draad aan te raken. Wie het spel goed speelt, krijgt op de display de nodige info over de planeten. Directeur Anja Van Eesbeek waagde zich meteen aan een spelletje en kon al snel merken dat het niet zo simpel was. De planetenkijker wordt op 26, 27 en 28 juni, samen met nog negen andere projecten uit heel Vlaanderen, tentoongesteld in het Muntpunt in Brussel. Achteraf krijgt de machine een plaats in het Sint-Catharinacollege. (MCT)

Ponyritje op school

Dankzij Pauline en haar ouders, konden onze kids van de tweede en derde kleuterklas genieten van een ponyritje op de speelplaats. Ook juf Delphine waagde zich aan een ritje.

Mooie momenten, bij prachtig weer!

Schoolreis Huizingen

Op 8 juni trokken we met de 1e en 2e graad naar het domein van Huizingen. Het werd een leuke en gezellige dag!

Papa-dag

Een super fijne papa/opa/peter-dag aan zee!!!
Alle kleuters en papa’s hebben er zichtbaar van genoten.
Aan jullie om nu mee te genieten van enkele sfeerbeelden.

Een onvergetelijke dag…met bijtjes

Een onvergetelijke dag…🌞🐝🐝💛

De kinderen van het 1ste en 2de leerjaar trokken er deze ochtend op uit voor een dagje bijleren en genieten…

We stapten naar Tollembeek om er bij Ilya thuis bij te leren over het thema waar we de voorbije weken rond werkten in de klas: ‘de honingbij’. Onderweg stopten we nu en dan even om uit te blazen en vooral veel water te drinken met dit warme weer.

Onze 1ste tussenstop hielden we bij de Heetveldemolen te Galmaarden (= watermolen). Daarna stapten we verder tot aan de flieterkouter, bij Ilya thuis. De papa van Ilya en de mama van Elias stonden ons op te wachten.

We luisterden samen naar een leerrijk verhaal over de bij, en werden daarna in groepjes verdeeld. In deze groepjes konden we proeven van honing, kaarsjes maken met bijenwas, kregen we een rondleiding in de tuinen met informatie over de bijen & over de bijenkasten. Het laatste groepje kon even genieten van de tuin en het mooie weer en ondertussen frisbee gooien.

Daarna tijd om te lunchen: gezellig in de grote tuin van Ilya. Ook even ontspannen en ons allen nogmaals goed inwrijven tegen de broeiende zon!

In de namiddag stapten we verder tot aan de Flietermolen, waar de mama van Elias en de papa van Ilya terug paraat stonden voor een fijne en leerrijke rondleiding. Moe, maar meer dan voldaan keerden we terug naar school.

Juf Jelle en juf Ulrike zagen heel wat blije gezichtjes vandaag. Ook een woordje van dank gericht aan de mama van Elias en de papa van Ilya voor jullie piekfijne organisatie!!

BEDANKT namens alle kinderen, juf Jelle en juf Ulrike.

Lang leve de zon!

Ook onze kleuters genieten dezer dagen van de schitterende zon! Natuurlijk steeds voorzien van het beschermende laagje zonnecrème en voldoende water en schaduw.

Lentewandeling en bermonderzoek

Onze klas (van het derde en vierde leerjaar) genoot van het weer, herhaalden onze verkeersafspraken onderweg, werkten samen, onderzochten de berm, deden een bewegingsspelletje en genoten tot slot van een heerlijk verfrissend ijsje!

Bewegingsweek

Elke morgen dans met juf Ulrike, we maakten kennis met yoga, er werd extra geturnd, er werden samenwerking- en bewegingsspelletjes gedaan, er werd gefietst, gewandeld, gezwommen en vooral: we hebben ons prima geamuseerd!

Hieronder heel wat sfeerpics…

Kriebelbeestjes zoeken…2de graad op pad.

Donderdagnamiddag 27 april trok de 2e graad erop uit om kriebelbeestjes te zoeken in het onderzoekcentrum De Helix.

We zochten in het bos en in de poel en onderzochten daarna de diertjes die we allemaal ontdekt hadden. Uiteraard lieten we alle beestjes ook weer vrij.

Het was een zeer fijne namiddag!