Archief

Activiteiten 2017 – 2018

De ouderraad organiseert en ondersteunt ook dit schooljaar heel wat activiteiten. Benieuwd? Neem dan vlug een kijkje in de onderstaande kalender.

Kalender 2017-2018

Elmer de olifant…

Ons thema Elmer de kleurenolifant werd afgesloten met een leuke crea-dag! Omdat we dit jaar op school werken rond een afvalproject namen we als basis een plastieken fles van wasmiddel. Onder begeleiding van twee mama’s en twee juffen gingen we aan de slag met zijdepapier en behangerslijm! De kinderen hebben een leuke creatieve dag beleefd en het resultaat mag er ook meer dan zijn! Met een lichtje onder, kan Elmer zelfs gebruikt worden als nachtlampje! :-)

Scholenveldloop donderdag 21/09/2017

Prachtig weer, goed gelopen, gewandeld, gespeeld en gesupporterd op de scholenveldoop in de Gavers.

Een mooie inzet van al onze kids, groot en klein, met als resultaat dat er enkelen toch in de ‘prijzen’ vielen.

Bravo!

Nellie & Cesar

Poppentheater Nellie & Cesar!🐸🐭 We hebben ervan genoten! 

21557658_654271328110027_942644850003822022_n

Projectnamiddag rond afval…

Afval voorkomen is nog altijd het beste, maar toch hebben we nog steeds veel afval. Dus deden we er maar iets creatiefs mee op een gezellige namiddag met jong en oud door elkaar. We maakten bloempotjes van plastiek flessen, stiftenpotten van koffiepotten, prachtige schilderijtjes van kaasdoosjes en allerlei soorten buizen kan je gebruiken om te knikkeren en slingers van te maken.

Afvalproject – opstart

We startten onze week met ons project rond afval. We sensibiliseren onze kids om op correcte wijze om te gaan met afval. Liefst reduceren,maar op zijn minst goed sorteren…Meester Wim gaf de nodige uitleg aan groot en klein.

1ste schooldag

’t Was spannend, ’t was fijn, ’t was druk, ’t was een leuk weerzien: de 1e schooldag is weer geslaagd en we zijn klaar om er weer in te vliegen!

Welkom terug!!

terug_naar_school

Wij wensen jullie allemaal een mooie start toe!

Vanwege het hele team,

Juf Delphine, juf Geertrui, juf Jelle, juf Tanja, juf Katleen, meester Wim, juf Isabelle, meester Koen en meester Sam.

Prettig verlof!!!

verlof2017

Inhuldiging My Machine: de planetenkijker

De droommachine van Senne Goovaerts (10) is eindelijk aangekomen in het Sint-Catharinacollege in Galmaarden. De kinderen van de derde graad ontwierpen hun droommachine voor de actie ‘My Machine’. Het ontwerp van Senne – een planetenkijker – kwam als beste uit de bus. Studenten van het zesde jaar industriële ICT van de Technische school (Tisj) uit Geraardsbergen zetten het ontwerp daarom om in een echte machine. De planetenkijker is een behendigheidsspel, waarbij de deelnemer met een ring rond planeten moet gaan zonder de draad aan te raken. Wie het spel goed speelt, krijgt op de display de nodige info over de planeten. Directeur Anja Van Eesbeek waagde zich meteen aan een spelletje en kon al snel merken dat het niet zo simpel was. De planetenkijker wordt op 26, 27 en 28 juni, samen met nog negen andere projecten uit heel Vlaanderen, tentoongesteld in het Muntpunt in Brussel. Achteraf krijgt de machine een plaats in het Sint-Catharinacollege. (MCT)