Archief

Zaterdag 1 juni Moerbekeplein!

Project water

De voorbije week werkten we binnen ons jaarthema ‘klimaat’ rond het onderdeel water. De leerlingen van de 3de graad werkten allerlei proefjes uit en demonstreerden deze aan de andere klassen. Daarbij hielden we elke ochtend een bewegingsmomentje met het waterlied en kregen we het verhaal van Alida te horen. Komende week werken we hier nog verder aan.

Het doet kinderen stilstaan bij het gemak waarbij water ons leven ‘binnenstroomt’ en hoe veel zorg we moeten dragen van de natuur en drinkbaar water.

Alle kinderen (en hun ouders) worden dan ook – niet alleen deze weken – gestimuleerd om hervulbare waterflessen mee te brengen naar school, want niet alleen mei moet plasticvrij!

20190513_085843-Small

Afbeelding 1 van 33

Mamadag voor de kleuters

Ondanks de vele treinvertragingen hadden de kleuters en hun mama’s op dinsdag 14 mei toch nog een superleuke mama-dag aan zee!! Ze bezochten SeaLife en het strand.

Dank u wel mama’s om er samen met hun kids en juffen een leuke dag van te maken! 💛

60313583_998681240335699_7927928738384183296_n-Small

Afbeelding 1 van 2

Thema boerderij…Kleuters op stap!

Afgelopen vrijdag brachten we een bezoekje aan het melkveebedrijf ‘De Calogne’ We kregen er een volledige rondleiding van de stallen tot het ijssalon. 

🙂

 We mochten zelf de kalfjes eten en drinken geven en de boer gaf ons telkens een woordje uitleg. We keerden enthousiast met heel veel weetjes, een beker en een lekkere chocomelk terug naar school.Het was leuk om te horen hoe de kinderen in de namiddag zelf aan de slag gingen in de blokkenhoek met
het bouwen van stallen, in de boerderijhoek het melken van de koeien & in de winkel het verkopen van ijsjes .. 😉 Dat was dus een hele fijne en leerrijke belevenis! 


2de graad op zoek naar kriebelbeestjes in de Helix

Op dinsdag 30 april gingen brachten de leerlingen van de derde graad een bezoek aan de Helix. We gingen er op zoek naar kriebelbeestjes, wat een ervaring!

Klimaatoptocht Geraardsbergen, 24/05Op vrijdag 24/5 organiseren we, Climaxi vzw 
Koleuren Gazette & Fietscampagne, een klimaatbetoging in Geraardsbergen. Het is de tweede klimaatmars in Zuid-Oost-Vlaanderen (eerder deden we dat al in Zottegem), omdat we ook in onze regio aandacht moeten opeisen voor een beter klimaat. Afspraak aan het station vanaf 18.30u; de optocht vertrekt om 19u, door het stadscentrum. Event staat ook online op onze Facebookpagina:

https://www.facebook.com/events/346749002863518/

We willen zoveel mogelijk mensen oproepen om met ons mee op te stappen door de stad: het is belangrijk dat we ook hier tonen dat het klimaat belangrijk is. We willen ook de armoedeverenigingen en welzijnsschakels erbij betrekken: toenemende armoede is ook in onze regio een groot probleem. We hebben het daarom mee op de affiche gezet: Red het klimaat! Stop de armoede! Nodig gerust familie, vrienden, buren, leraars, ouders en grootouders uit om mee te doen!

Climaxi vzw 
Koleuren Gazette & FietscampagneEen voorleesmomentje…

Onze kleuters werden deze avond 23 april uitgenodigd op een voorleesmomentje in de natuurspeeltuin. We maakten het gezellig met een dekentje en knusse pyjama en luisterden hoe de juffen enthousiast het verhaal brachten.

Ons 6de leerjaar naar het middelbaar…

Het 6e leerjaar bezocht vandaag de secundaire afdeling van het Sint-Catharinacollege.

Paashaas op bezoek!

Dankzij onze ouderraad mochten de kinderen deze namiddag in onze natuurspeeltuin op zoek gaan naar hun eigen zakje paaseieren. Dankzij het mooie weer was dit een zonnig en extra leuk moment. Enkele gesmolten eitjes konden onze kids niet deren…

Jeugdboekenmaand

In het teken van de jeugdboekenmaand werden we op vrijdag 29 maart 2019 uitgenodigd in het Baljuwhuis om spelenderwijs het thema ‘Vriendschap’ te ontdekken.